Reel Rush

Speltillverkaren NetEnt är den som ligger bakom denna fantastiska slot. Reel Rush lanserades på sommarkanten 2013 och blev snabbt populär. Här får du komma tillbaka till tiden då Super Mario Bros från Nintendo spelades som mest. Klassiska frukter och bär är de symboler som du får se, skillnaden är att frukterna är aningen fyrkantiga för att skapa den rätta retrokänslan. NetEnt har satsat på att skapa något unikt som tidigare inte gjorts. När du startar spelet är inte alla symboler aktiva men om du lyckas vinna kommer det att aktiveras fler och du får även free re-spins. På detta sätt får du större chanser att vinna efter varje vinst. Dessutom är Reel Rush ett spel utan vinstlinjer, du har istället 3 125 sätt att vinna på.

Det som gör spelautomaten Reel Rush speciell är främst att du inte anger hur många vinstlinjer du vill spela med. Det enda du gör är justera myntvärdet och nivå och sedan spelar du på samtliga rader. Spelet har också bra insatsgränser som gör det möjligt för både hobby- och storspelare att satsa. Tyvärr har inte Reel Rush någon progressiv jackpott eller något bonusspel som många spelare kanske önskar, men eftersom det finns så pass många olika sätt att vinna på och andra möjligheter till att öka vinstchanserna är en progressiv jackpott inget som direkt saknas i spelet. Läs vidare i denna recension för att får veta mer om vad Reel Rush har att erbjuda.

Vinstlinjer och insatser

Här möts du av fem hjul och som det nämndes innan finns det inga vinstlinjer i Reel Rush. Här ställer du istället bara in myntvärdet och vilken nivå du vill spela på. Du kan styra myntvärdet mellan 10 öre och 2 kronor och insatsnivåerna kan justeras från 1 till 10 vilket innebär att du kan spela från 5 kronor upp till 1 000 kronor per spinn. Vad du kan vinna beror helt på hur mycket du satsar per spelrunda. Spelar du på högsta nivån 10 med maxinsatsen 1 000 kronor per spinn kan du inkassera härliga 480 000 mynt som motsvarar 960 000 kronor! Ingen dålig summa ändå med tanke på att Reel Rush inte innehåller en progressiv jackpott.

Tema och grafik

Om du kommer ihåg Super Mario Bros från Nintendo som spelades flitigt längre tillbaka i tiden kan du i Reel Rush känna igen den designen. Frukt- och bärsymbolerna är här lika fyrkantiga och färgglada och bakom spelplanen syns likadana piggelinformade träd som i Super Mario. Hela färgschemat är mycket behagligt och ger en uppiggande spelupplevelse och med en skvätt nostalgi är det en mycket snygg grafik. Ljudet håller inte riktigt samma kvalitet utan det blir ganska tröttsamt efter ett tag med dess stressande bakgrundsmusik som ökar ju mer vinnande kombinationer du får. Dessutom dyker nya symboler upp på spelplanen under spelets gång och gör väsen av sig. Vill du spela Reel Rush på mobilen finns alla möjligheter till det!

Bonusfunktioner i Reel Rush

När det gäller bonusfunktionerna i Reel Rush är de ganska enkelt utformande. Under spelets gång får du många chanser till free spins och re-spins. Som mest kan du nå 3 125 olika sätta att vinna på under dina free spins. För att komma dit måste du först vinna fem gånger i rad. Vid vinst den femte gången på raken aktiveras free spinsen som du spelar med alla symboler aktiva och det är här du kan förbereda dig på ett vinstregn med hela 480 000 mynt, vilket innebär mäktiga 960 000 kronor. Det finns även vanliga wild-symboler vars funktion är att byta ut andra symboler för att hjälpa dig få till den bäst vinnande kombinationen.

Positivt med Reel Rush

– Reel Rush är ett snyggt, färgglatt och lättnavigerat spel. – Spelet har ett unikt tema med den rätta retrokänslan. – Det finns hela 3 125 olika sätt att vinna på vilket gör denna spelautomat till något speciellt. – Spela var och när du vill på alla handhållna enheter. – Insatsgränserna är mycket generösa som passar alla slags spelare.

Negativt med Reel Rush

– Det är ljudmässigt stressande och uttröttande efter en längre spelrunda. – Det finns ingen progressiv jackpott i spelet. – Det krävs att högsta insatsen läggs på den högsta nivån för att ens kunna få möjlighet till maxvinsten.

Sammanfattning

Reel Rush är spelautomaten som är skapad av branschledande NetEnt och det kan tydligt märkas på dess kvalitet och dess unika tema. I denna slot får du resa tillbaka till Super Mario Bros-känslan och spinna loss med generösa insatsgränser som passar alla typer av spelare. Det finns här inga vinstlinjer att välja, utan här är det fullt ös som gäller med massa möjligheter till vinnande kombinationer. Det finns dock ingen progressiv jackpott men vad gör det när du kan kamma hem 960 000 kronor? Det är helt klart att alla ska köra ett par snurr i Reel Rush. Du kan göra det på samtliga enheter såväl som på din dator eller varför inte via mobiltelefonen när du är på språng? Lycka till!