Mythic Maiden

Mythic Maiden är den smått kusliga spelautomaten från svenska NetEnt som sedan den tidiga lanseringen år 2011 lockat spelare att testa turen bland spöken, kistor och dödskallar. Det här är med andra ord inte något av spelutvecklarens senare tillskott på spelmarknaden, tvärtom är det en av de tidiga klassikerna som imponerande nog hållit måttet fram till idag. Fast med den finfina jackpotten på så mycket som 600 000 mynt är det kanske heller inte så konstigt att slotten Mythic Maiden än idag tycks locka nya spelare. Det här är kort och gott en underhållande spelautomat i spännande spökmiljö som NetEnt, precis som alltid, med välgjord grafik och läcker animation gjort mer eller mindre tidlös.

Om du gillar att spela slots som är enkla att sätta sig in i, men ändå genererar stämning och spelupplevelse är Mythic Maiden något för dig. Här har den svenska utvecklaren NetEnt inte krånglat till det utan upplägget är precis lagom för att du lätt ska underhållas och ha kul. Mythic Maidens syfte är helt enkelt att ge dig spelglädje utan för mycket att hålla koll på. Du kan ju faktiskt vinna upp till 600 000 mynt så inte direkt mycket att klaga på trots det enkla upplägget. NetEnt imponerar alltid, oavsett om det är äldre eller nya slots, med snygg grafik och väl passande musik i bakgrunden. Du kan självklart spela Mythic Maiden direkt i mobilen.

Vinstlinjer och insatser

Mythic Maiden är en spelautomat där du spelar på ett klassiskt upplägg med fem hjul och tre rader. Vinstlinjerna i slotten är 30 stycken och innan du börjar spela ställer du in vinstlinjer, nivå och myntvärde, vilka tillsammans avgör prislappen för ett snurr. Precis som alltid när det gäller spel på slots innebär maxinsatsen större chans på de riktigt saftiga vinsterna – det vill säga de 600 000 mynten du som mest kan kamma hem i Mythic Maiden. En av fördelarna med en här slotten är dock möjligheten att delta även på micronivå – du kan nämligen spela med så lite som tio öre på en linje och en insatsnivå. Maxinsatsen är däremot fem kronor i myntvärde när du spelar på samtliga vinstlinjer.

Tema och grafik

Svenska spelutvecklaren NetEnt har i decennier bevisat att de verkligen är en av marknadens främsta när det kommer till att skapa riktigt underhållande spelautomater. Mythic Maiden är en slot från utvecklaren som trots sina år på nacken än idag lockar nya spelare tack vare sin riktigt snygga grafik och alltid lika spännande spöktema. Vissa animationer är så pass välgjorda att de får dig att rysa till – de krälande krypen är exempelvis halväckliga inslag som både imponerar och får dig att säga “urk”. Här möter du typiska symboler för spökmiljöer så som kistor, dödskallar, spöken och läskiga kryp. Ljudeffekterna som dyker upp lite här och var i Mythic Maiden ger liv till slotten och bakgrundsmusiken känns väl anpassad till temat.

Bonusfunktioner i Mythic Maiden

Wild i Mythic Maiden är en döskallesymbol och scatter föreställer ett väderfenomen kallat “Sprite”. Wild-symbolen har den klassiska rollen att ersätta alla övriga symboler förutom scattern och skulle du vinna med wilds inblandat tredubblas vinsten. Scatter är free spins-symbolen och får du tre av denna någonstans på spelplanen får du tio gratissnurr. Fyra scatters ger femton och fem symboler ger trettio free spins. Det är i free spins-läget den så kallade Järnjungfrun, ett tortyrredskap, kan aktiveras som innehåller en multiplikator. När den dyker upp kan du direkt se hur mycket större vinsten har chans att bli samt hur många free spins extra det handlar om. Som mest kan Järnjungfru-multiplikatorn bli så mycket som x10.

Positivt med Mythic Maiden

Det här en otroligt underhållande slot som trots sin tidiga lansering än idag lockar nya spelare. Dina vinster kan bli ännu större med hjälp av både wilds och multiplikatorn du finner i Järnjungfrun. Du kan spela med så lite som tio öre på ett snurr. Grafik och animation får dig verkligen att rysa till på flera ställen under spelets gång!

Negativt med Mythic Maiden

Har du svårt för läskiga teman är kanske andra slots att rekommendera då Mythic Maiden innehåller vissa magstarka animationer för den känslige spelaren. Du har en maffig myntvinst att jaga, men tyvärr inget renodlat bonusspel.

Sammanfattning

Mythic Maiden från svenska NetEnt har ett gäng med år på nacken, men spelet tycks än idag locka nya spelare. Mycket förmodligen tack vare en väldigt snygg grafik och riktigt välgjorda animationer som genererar en hög grad av spelupplevelse. Du kan inte spela något renodlat bonusspel i Mythic Maiden, men du har däremot ett par specialfunktioner som kan få det att klirra till rejält i spelkassan. Mythic Maiden är bevis för att onlinespel inte behöver vara så värst krångliga för att ge dig chansen på riktiga storvinster. Vad sägs om en myntvinst på så mycket som 600 000 mynt? Ta chansen och prova på den här underhållande spökslotten från NetEnt – du kommer inte bli besviken!