Beach

Beach är framtagen av den svenska speltillverkaren NetEnt som är ett av de mest framgångsrika företagen i branschen. Det är inte så svårt att lista ut på namnet vad slotten handlar om då det är strandtema som gäller. Det börjar med att en våg sköljer upp flera olika symboler på stranden och sedan är det bara att hoppas på att du lyckas snurra fram de bästa av dem. Det finns flera olika wild-symboler som kan hjälpa dig till höga vinster plus en scatter-symbol där du kan vinna ett antal free spins. Detta är en väldigt mysig och avkopplande slot där du bara kan luta dig tillbaka och hoppas på att vinsterna börjar trilla in.

Det vi gillar med Beach är att den har ett väldigt avslappnande tema i fina färger. Trots att slotten ser relativt simpel ut bjuder den också på många härliga specialfunktioner. Den allra mest speciella är bläckfisksymbolen som endast kan komma på hjul 3. Den kan byta plats på vilka två symboler som helst på rad 2, 3 och 4 och på så sätt ge dig bästa möjliga vinstrad. Alla vinster som inkluderar bläckfisken betalar dessutom ut dubbla din insats. Det finns även en jackpottvinst som du kan få om du lyckas snurra fram 5 skattkistor på skärmen. Du kommer då belönas med 2 000 mynt och utdelningen beror på vilket belopp du har valt som insats.

Vinstlinjer och insatser

Beach ser vid första anblick ut som en klassisk slot där du spelar med 5 hjul på 3 rader. Det finns 20 vinstlinjer och du kan själv ställa in hur många linjer du vill spela med. Du kan satsa allt från 2 kronor per spin upp till 2 000 kronor. Detta gör det enkelt för alla spelare att hitta en nivå som de känner sig bekväma med. Du kan så klart ändra din insats hur du vill under spelets gång om du känner att slotten kommer ge dig en bra vinst. Du ställer in myntvärde genom att trycka på pilarna under spelplanen och ser då vad det kommer kosta per spinn bredvid ditt nuvarande saldo.

Tema och grafik

Temat är alltså en härlig sommardag på stranden och vi möts av animationer där vågor sköljer mot strandkanten. Hela bakgrunden är en stor sandstrand och på denna ligger olika symboler. Det är allt från sjöstjärnor till snäckor samt flaskpost och skattkistor. Den sistnämde symbolen är som sagt den mest värdefulla symbolen då den har chansen att ge dig högsta vinsten. Hjulen snurrar inte på det sätt som vi är vana att se utan de spolas istället upp på stranden, vilket hjälper till att förstärka strandkänslan. Det är riktigt trevligt att sitta och spela samtidigt som du ser vågorna komma in på stranden. Vill du kan du aktivera autofunktionen och låta slotten gå av sig självt.

Bonusfunktioner och free spins

Det finns ett par olika bonusfunktioner i Beach förutom den redan nämnda bläckfisk-wilden som visar sig på rad 3. Värt att nämna är också att om bläckfisken inte skulle kunna ge dig en vinnande kombination kommer den stanna kvar på hjulet till nästa spinn med vinst. Det finns också en vanlig wild-symbol som kan dyka upp på alla hjul utom det tredje och fungerar som vanligt. Om du får tre eller fler flaskpostsymboler belönas du med free spins upp till 24 stycken. Du kan även vinna nya gratisrundor i bonusen om det kommer ytterligare tre flaskposter. Dessa fungerar precis som i grundspelet med den stora skillnaden att du inte behöver ta några pengar från ditt eget saldo.

Vad är positivt med slotten?

Ett klassiskt och roligt tema som tilltalar många spelare som har gjorts i en annorlunda och nytänkade version. Många olika bonusfunktioner som kan dyka upp slumpmässigt när som helst under spelets gång. Stor variation på insats, vilket gör att du både kan satsa lågt och högt beroende på vilken typ av spelare du är.

Vad kunde ha gjorts bättre?

Slotten ser inte så rolig ut vid första anblick, vilket kan göra att många spelare bara tar ett par spin och sedan spelar någonting annat. Om du vinner stort kan det dröja länge innan du får in ännu en vinst.

Sammanfattning

Beach är en lite bortglömd slot från NetEnt som fått ge plats åt slots med flashigare teman och animationer. Vi tycker absolut att Beach är värt att prova både för att det är en trevlig slot och på grund av att den har så många olika funktioner. Den har också funktioner som vi inte är vana att se, som bläckfisken där symbolerna byter plats. Temat är något som passar alla spelare och som är perfekt om du bara vill ha en lugn stund. Oftast finns det casinobonusar som du kan använda på denna slot så glöm inte att hålla utkik efter detta. Prova också gratisversionen om du vill testa slotten innan du sätter in pengar.